Ook op andere plaatsen maak ik muziektheater. Regelmatig gaat het om terugkerende samenwerkingen, maar ook voor eenmalige voorstellingen maak en begeleid ik muziektheaterstukken.

Stichting ‘t Zwerk

Een vaste samenwerking heb ik met Stichting ’t Zwerk. Daar werk ik samen met Jos Spijkers en ontwikkelen we documentair theater met specifieke doelgroepen. Zo waren er voorstellingen met dementerenden (2009), met gedetineerden (2011-2013), de voorstelling ‘Een ander mens’ met spelers met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en diverse voorstellingen met mensen die verbonden zijn aan de sociale werkplaats Laborijn (voorheen Wedeo) in Doetinchem. De voorstellingen spelen vaak door het hele land, op congressen en symposia, ter illustratie van maatschappelijke problemen.

Kalmoes & Kaneel

Met groepen kinderen studeerde ik de zang in bij de grote zaal producties de Jungleboeken en Koning Gilgamesj, van Stichting Kalmoes en Kaneel.

Ad hoc

Regelmatig formeer ik Ad hoc koortjes om op korte termijn uitvoeringen mee te geven. Bijvoorbeeld op de Hanzedagen, bij de onthulling van de Es Klok, maakte ik een compositie voor kinderstem, carillon en kinderkoor. En ook voor Doesburg 777 componeerde ik op tekst van de Doesburgse dichter Jan Vijn een stadsballade, uitgevoerd door harp, kinderkoor, jazzband en twee rappers.